dinsdag 2 maart 2010

Meest gestelde vragen aan Interfysiek

We krijgen bij Interfysiek regelmatig vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in wat wij voor hen kunnen betekenen. Een aantal van deze vragen komt vaak terug. Het leek ons daarom zinnig om eens een artikel te wijden aan deze vragen.

1. Met welke klachten kan ik allemaal bij Interfysiek terecht?
We zijn gespecialiseerd in het verbeteren van het bewegingsgedrag. Hiermee kun je erg veel klachten oplossen. We hebben ons de afgelopen jaren met name gericht op het oplossen en voorkomen van RSI, rugklachten, nekklachten en schouderklachten. Hieronder vallen ook de volgende klachten
- (Lage) rugklachten
- Whiplash
- Tenniselleboog
- Polsklachten
- Bekkeninstabiliteit
- Tintelingen in de armen
- Koude handen

2. Denk je dat jullie methode voor mij ook geschikt is?
Als er een relatie is tussen je manier van bewegen en de klachten, dan kan onze methode veel resultaat opleveren. Het is verder belangrijk dat je bereid bent om er hard voor te werken, want er is veel tijd en doorzettingsvermogen nodig om je manier van bewegen te veranderen. Of er een relatie is tussen je manier van bewegen en de klachten, kunnen we uitzoeken tijdens de kennismaking.

3. Als ik de cursus heb gedaan, heb ik dan nooit meer klachten?
Je leert in de cursus om op een natuurlijke manier te bewegen, waardoor de klachten verdwijnen. Als je deze vaardigheid blijft toepassen, dan blijven je klachten dus ook onder controle. Om de kans te verkleinen dat je terugvalt in oude gewoontes organiseren we herhalingsworkshops.

4. Wat is jullie achtergrond?
We hebben allen de opleiding tot Oefentherapeut Cesar afgerond. Daarna zijn we ons gaan bekwamen in de Physical Sense-methode en hebben we meegewerkt aan de verdere ontwikkeling daarvan. Bij de Physical Sense-methode worden fysieke klachten verklaard uit een analyse van het bewegingsgedrag. Middels een motorisch leerproces wordt natuurlijk bewegingsgedrag aangeleerd.

5. Worden jullie cursussen vergoed door de ziektekostenverzekeraars?
Ja. De sessies voor de cursus Pijnvrij bewegen voor particulieren vallen onder Oefentherapie Cesar en worden gedeeltelijk vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars.

6. Wat is het verschil tussen wat jullie doen en ‘normale’ Cesartherapie?
Het grootste verschil zit in de leerstof, de duur van de sessies en de intensiteit.
In onze cursus worden geen oefeningen gegeven. Alle in de cursus geleerde bewegingen worden meteen in de praktijk toegepast. Als een vaardigheid is aangeleerd, is het de bedoeling dat de cursist de vaardigheden continue blijft toepassen. De gehele cursus is intensief. Vooral in de eerste week. De cursist volgt dan per week meerdere sessies (2-3) van een uur. is De totale cursus duurt ongeveer 3 maanden waarbij de frequentie van de sessies afneemt. Op deze manier wordt de kans verkleind dat hij terugvalt in oude bewegingsgewoontes. De intensiteit is zo hoog om er voor te zorgen dat oude bewegingsgewoontes kunnen worden afgeleerd en nieuwe worden aangeleerd.
Een behandeling van een oefentherapeut duurt een half uur. De oefentherapeut geeft dan oefeningen. Deze oefeningen zijn delen van bewegingen. Aan het einde van de therapie worden de oefeningen aan elkaar geregen om er weer een totale beweging van te maken. De intensiteit en de duur is over het algemeen lager.

7. Hebben jullie een wachtlijst?
Nee. Je kunt over het algemeen binnen een week terecht.

8. Als ik een gratis kennismaking (intake) doe, zit ik dan helemaal nergens aan vast?
Nee, je zit nergens aan vast. Je kunt een kennismaking doen en daarna besluiten of je met de cursus wilt beginnen. Ben je na het lezen van deze vragen benieuwd of je bij Interfysiek écht van je klachten af kunt komen? De beste manier om hier achter te komen is om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking. Je kunt een afspraak maken door het inschrijfformulier in te vullen of door te bellen met 030-7070366.